Η LG Electronics ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών για το δ’ τρίμηνο του 2020, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις τηλεοράσεων και οικιακών συσκευών εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ισχυρή απόδοση του γίγαντα ηλεκτρονικών προϊόντων υποδηλώνει ότι οι παρατεταμένες περίοδοι παραμονής και εργασίας στο σπίτι εν μέσω της πανδημίας παρείχαν ισχυρή υποστήριξη για τη ζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 262,30 δισ. γουόν Νότιας Κορέας (235,6 εκατ. δολάρια), σε σύγκριση με καθαρές ζημίες 8,49,80 δισ. γουόν το ίδιο τρίμηνο έναν χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, αλλά κάτω από τις εκτιμήσεις της FactSet για καθαρά κέρδη 287,18 δισ. γουόν.

Τα έσοδα του δ’ τριμήνου αυξήθηκαν 17% στα 18,781 τρισ. γουόν, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά έξι φορές στα 6,20,20 δισ. γουόν.

Για το 2020, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 11 φορές στα 2,064 τρισ. γουόν. Τα έσοδα αυξήθηκαν 1,5% στα 63,262 τρισ. γουόν, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 31% στα 3,195 τρισ. γουόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι τα τελευταία κέρδη της κατέγραψαν ρεκόρ για το τρίμηνο και το έτος, καθώς οι οικιακές συσκευές και οι premium τηλεοράσεις, μεταξύ άλλων, διατήρησαν σταθερή ανάπτυξη.

Η LG Electronics ανακοίνωσε ακόμη ότι ο κλάδος smartphone της παρέμεινε νωθρός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με την εταιρεία να εξετάζει την αποχώρηση από την αγορά των smartphones, καθώς το τμήμα βρίσκεται στο «κόκκινο» για σχεδόν έξι χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης