Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κινείται προς την κατεύθυνση διεύρυνσης των κυρώσεων σε βάρος της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται οι διεργασίες για την έκδοση ενός κανονισμού που θα ενισχύσει τις εξουσίες της Ουάσινγκτον να απαγορεύει εξαγωγές υλικού προς τη Huawei.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να κλιμακώσει την άσκηση πίεσης προς την κινεζική εταιρεία, όπως δήλωσαν δύο πηγές.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έθεσε τον περασμένο Μάιο τη Huawei Technologies Co Ltd στη μαύρη λίστα των εταιρειών, οι δραστηριότητες των οποίων προκαλούν ανησυχίες για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Στη συνέχεια, η αμερικανική κυβέρνηση περιόρισε τις πωλήσεις υλικών που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ προς τη Huawei, αλλά και μικρού αριθμού υλικών που κατασκευάζονται στο εξωτερικό και περιέχουν αμερικανική τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα, σημαντικές ξένες αλυσίδες εφοδιασμού τεχνολογικού υλικού μένουν εκτός του ελέγχου της αμερικανικής κυβέρνησης, προκαλώντας τον εκνευρισμό αξιωματούχων εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ που επιδιώκουν τη λήψη μέτρων κατά της Κίνας, ώστε να κλιμακωθεί η πίεση που ασκείται για να εμποδιστεί η πρόσβαση της Huawei σε υλικά αναγκαία για τα συστήματα που παράγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης