Η Toshiba Corp. ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει ακόμη λάβει την έγκριση των κινεζικών αρχών για την πώληση, αξίας 19 δισ. δολαρίων, της μονάδας της μικροεπεξεργαστών, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα η εταιρεία να χάσει την προθεσμία αυτής της εβδομάδας για κλείσιμο της συμφωνίας.

Το συμβόλαιο της Toshiba με τους αγοραστές -μια κοινοπραξία με επικεφαλής την αμερικανική εταιρεία private equity Bain Capital που περιλαμβάνει χρηματοδότηση από την Apple- επιτρέπει στον ιαπωνικό όμιλο να ακυρώσει τη συμφωνία εάν δεν έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν πως η Toshiba θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει το δικαίωμα ακύρωσης της συμφωνίας επειδή οι οικονομικές πιέσεις που δέχεται η εταιρεία έχουν αμβλυνθεί χάρη στα κεφάλαια ύψους σχεδόν 6 δισ. δολαρίων που άντλησε από ΑΜΚ πέρυσι.

Διατηρώντας τη δραστηριότητα στους μικροεπεξεργαστές η Toshiba θα μπορούσε να αντλήσει τα οφέλη της ισχυρή ζήτησης για τους ημιαγωγούς βραχυπρόθεσμης μνήμης, αν και παράλληλα θα είχε μεγάλη έκθεση στον κίνδυνο μιας ευμετάβλητης αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης