Η Google ανακοίνωσε ότι αίρει την γενική απαγόρευση διαφημίσεων σχετικών με κρυπτονομίσματα και ότι σχεδιάζει να επιτρέψει στις πλατφόρμες συναλλαγών με κρυπτονομίσματα να αγοράσουν διαφημιστικό χώρο στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Η νέα πολιτική της Google θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο.

Οι περιορισμοί που είχε θέσει η Google είχαν ανακοινωθεί τον Μάρτιο και είχαν εφαρμοστεί από τον Ιούνιο, με σκοπό να προστατευθούν οι καταναλωτές. Περιελάμβαναν τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO), τα “πορτοφόλια” και τις συμβουλές για trading, για τις οποίες η άρση της απαγόρευσης δεν ισχύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που η “έκρηξη” των κρυπτονομισμάτων έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό αλλά και ευκαιρίες πλουτισμού, έχει αφήσει ανοικτό χώρο για απάτες, καθώς το ρυθμιστικό πλαίσιο παλεύει να προλάβει τις ταχύτατες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας.

Σε διάφορα χρονικά σημεία εντός του 2018, οι Google, Facebook, Twitter και Snapchat απαγόρευσαν την διαφήμιση που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα προκειμένου να εμποδίσουν τις απάτες, ωστόσο η συγκεκριμένη τακτική έπληξε ακόμη και εντελώς νόμιμες επιχειρήσεις.

Με τη νέα της πολιτική, η Google ακολουθεί το Facebook, το οποίο άρχισε τον Ιούνιο να επιτρέπει προεγκεκριμένες διαφημίσεις σχετικές με κρυπτονομίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, λαμβάνει σχεδόν το 86% των εσόδων της από τη διαφήμιση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης