Η ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας ερευνά αν η κινεζική εταιρεία Huawei Technologies μπορεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, έπειτα από προειδοποιήσεις άλλων χωρών, ανέφερε σήμερα ο όμιλος εφημερίδων Funke επικαλούμενος τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Η κυβέρνηση δεν έχει αυτή τη στιγμή δικές της πληροφορίες για το αν η κινεζική εταιρεία μπορεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, φέρεται να δήλωσε ο Αλτμάιερ, προσθέτοντας πως δραστηριοποιήθηκε το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλτμάιερ είπε στον Funke πως οι συνομιλίες για τις προδιαγραφές ασφαλείας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας συνεχίζονται και πρόσθεσε πως η Γερμανία χρειάζεται να προστατεύσει τον εαυτό της «σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, από τα νοσοκομεία μέχρι τις τηλεπικοινωνίες».

Τα σχόλιά του φαίνεται να αντιφάσκουν με πληροφορίες ότι το Βερολίνο κατέληξε στην απόφαση να μην αποκλείσει την Huawei από την κατασκευή των δικτύων της επόμενης γενιάς 5G, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες συμμόρφωσης σε ξένους πωλητές

Η Huawei, ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά των δικτύων με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιμετωπίζει διεθνή έλεγχο για τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση και υποψίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για να κατασκοπεύει. Η εταιρεία το αρνείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης