Δυναμική παρουσία στην φετινή ΔΕΘ πραγματοποιεί η Eurobank, έχοντας προγραμματίσει σειρά παρουσιάσεων για δράσεις που αφορούν τους τομείς των νέων ψηφιακών υπηρεσιών, την καινοτόμα νεανική επιχειρηματικότητα καθώς και την προώθηση και διεθνή διασύνδεση των ελληνικών εξαγωγών.

Ειδικότερα, η Eurobank συμμετέχει στο “Innovation Hub” στο περίπτερο των Η.Π.Α.το οποίο θα φιλοξενήσει παρουσιάσεις καινοτόμων δράσεων, workshops, συναντήσεις και ανοικτές συζητήσεις με βασικό σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων ενεργειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του Innovation Hub ηEurobank, όπως αναφέρουν στελέχη της, θα παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες καινοτόμων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων της όπως το video-Banking, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις προσωποποιημένης εξυπηρέτησης σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, από εξειδικευμένους συμβούλους, μέσω video κλήσης χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα της Τράπεζας, την πρωτοβουλία ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων Exportgate – Trade Club Alliance, το πρόγραμμα ενίσχυσης νεανικής επιχειρματικόττας egg – enter•grow•go και το Innovation Center.

Η Eurobank στηρίζει επίσης με τη χορηγία της και συμμετέχει σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AmCham) με θέμα τις εξαγωγές.

Ο i-Services Manager της Τράπεζας, Θάνος Ντάφλος, θα παρουσιάσει το Exportgate και το Trade Club Alliance. To Trade USA Forum θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, η Eurobank συμμετέχει επίσης στο περίπτερο 12 “Digital Greece” το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 start-up εταιριών. Το egg – enter•grow•go θα έχει παρουσία με δικό του booth στο περίπτερο ενώ, συνολικά, 30 εταιρείες από το egg θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη ΔΕΘ.

Εξάλλου σήμερα Παρασκευή, στη δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος, συμμετέχουν εκ μέρους της Eurobank ο πρόεδρος της Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας. Οι κ.κ. Ν. Καραμούζης και Φ. Καραβίας συμμετέχουν και στο δείπνο που θα ακολουθήσει.

Έμφαση στην ενίσχυση των εξαγωγών μέσω διεθνών συνεργασιών και καινοτόμων δράσεων

Με την συμμετοχή στην ΔΕΘ η Eurobank αναδεικνύει για μια ακόμη φορα τις πρωτοβουλίες της στο κρίσημο τομέα των ελληνικών εξαγωγών.

Αναφορικά με το «Trade club Alliance» που προήλθε από την σύναψη στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ Eurobank και “Exportgate” με μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, τον ισπανικό τραπεζικό Όμιλο Banco Santander, όπως επισημαίνεται από στελέχη τους που επικοινώνησε το ΑΠΕ, έχουν δημιουργηθεί και ενισχυθεί νέα πεδία δράσης για ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις και πολλαπλασιάζεται η ισχύς της εξωστρεφούς στρατηγικής που ούτως ή άλλως ακολουθεί η Eurobank, με συνέπεια, τα τελευταία χρόνια.

Η συμφωνία Eurobank – Banco Santander δίνει την ευκαιρία σε ελληνικές και κυπριακές εταιρείες – μέλη του “Exportgate” – πελάτες της Eurobank να ενταχθούν στο “Eurobank Trade Club”. Με τη συμμετοχή τους εκεί, αποκτούν πρόσβαση στο πρώτο παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο διασύνδεσης επιχειρήσεων, το “Trade Club Alliance”, που υποστηρίζεται στην παρούσα φάση από 11 διεθνείς τραπεζικούς ομίλους (μεταξύ αυτών Banco Santander, Eurobank, Nordea, Attijariwafa, KBC, IBK – Industrial Bank of Korea, Banco BPM, SCB-SIAM Commercial Bank κ.ά.) και καλύπτει 40 χώρες (Η.Π.Α, Λατινική Αμερική, Βόρεια και Δυτική Αφρική, Κίνα, Σκανδιναβία, Ασία και σημαντικές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Συγκεκριμένα, μέσω του “Eurobank Trade Club”, ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε πάνω από 12.000 εταιρείες / πελάτες διεθνών τραπεζών.

Το 2020 ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 100.000, καλύπτοντας τότε σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών της υφηλίου έχοντας διασφαλίσει τη συμμετοχή περισσοτέρων από 15 τραπεζικών ομίλων, συνολικά.

Το “Exportgate” αποτελεί το βασικό πυλώνα ενός ολοκληρωμένου πλέγματος ενεργειών μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Eurobank από το 2009. Στο “Exportgate” συμμετέχουν πάνω από 3.200 ελληνικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας όλους τους δυναμικούς εξαγωγικούς κλάδους. Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου του “Exportgate” παρέχει στα μέλη του πρόσβαση σε εμπορικές και κλαδικές πηγές και πληροφορίες για πάνω από 180 χώρες,

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας του Ομίλου θα διοργανωθεί και φέτος Επιχειρηματική Αποστολή “Go International”. Το “Go International” φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας συνέχεια σε έναν επιτυχημένο θεσμό, τον οποίο πραγματοποιεί η Eurobank από το 2010 (Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών “Go International”: 2010 Βουκουρέστι, 2011 Λευκωσία, 2011 Βελιγράδι, 2012 Βουκουρέστι, 2013 Μόσχα, 2016 Αθήνα και 2017 Ηράκλειο Κρήτης). Το “Go In Thessaloniki” θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο (12-14/11/2018) και θα είναι η τρίτη επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, μετά το “Go In Athens” (Μάρτιος 2016, Αθήνα) και το “Go In Crete” (Μάιος 2017, Κρήτη).

Συνολικά, στους επτά κύκλους του “Go International” αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, ανάμεσα σε 854 αγοραστές και 565 Έλληνες εξαγωγείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης