Η Burberry καταστρέφει προϊόντα αξίας 32 εκατομμυρίων ευρώ

Η Burberry καταστρέφει προϊόντα αξίας 32 εκατομμυρίων ευρώ
Ρούχα και καλλυντικά συνολικής αξίας 32 εκατομμυρίων ευρώ κατέστρεψε τον τελευταίο χρόνο ο οίκος μόδας Burberry προκειμένου να μην υπάρχουν πολλά αποθέματα και πωληθούν μαζικά σε χαμηλές τιμές.

Η Burberry παραδέχτηκε την καύση, ωστόσο επεσήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες για να μην πληγεί το περιβάλλον.

Όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η εταιρεία, έχει «προσεκτικές διαδικασίες για τη μείωση του ποσού των υπερβολικών αποθεμάτων», ειδικά της διάσημης καπαρντίνας της, καθώς δεν θέλει να ρίξει την τιμή του προϊόντος.

Εάν απαιτείται η «διάθεση» των προϊόντων, αυτό θα γίνει «υπεύθυνα» είχε δηλώσει η εταιρεία. Η εταιρεία συνεχίζει να αναζητεί τρόπους για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων της ή τη δημιουργία νέων προϊόντων. Έτσι, μεταξύ των καταστραφέντων αγαθών μόνο τα καλλυντικά προϊόντα ήταν 10,4 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με την Burberry, κάθε χρόνο κλεμμένα ή πλαστά ρούχα της επωνυμίας πωλούνται σε μειωμένες τιμές προκαλώντας στην εταιρεία μεγάλες απώλειες. Τον Μάιο, ο οίκος ανακοίνωσε ετήσιο πλεόνασμα δύο εκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2017/18 που έληξε τον Μάρτιο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 13:22