Η British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για αποφυγή τμημάτων του ιρανικού εναέριου χώρου και ότι οι πτήσεις της συνεχίζονται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

«Οι ομάδες ασφαλείας μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με αρχές σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αξιολόγησης κινδύνων για κάθε δρομολόγιο που πραγματοποιούμε», δήλωσε εκπρόσωπος της British Airways.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της εταιρίας αποφεύγουν από χθες το Στενό του Χορμούζ, προσθέτοντας ότι σήμερα η εταιρία επέκτεινε τη ζώνη στην οποία δεν πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από το Ιράν, αν και συνεχίζει να πετά προς την πρωτεύουσα Τεχεράνη.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εξέδωσε χθες επείγουσα διαταγή απαγορεύοντας σε αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ να πετούν πάνω από ελεγχόμενο από το Ιράν εναέριο χώρο πάνω από το Στενό του Χορμούζ και τον Κόλπο του Ομάν λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή.

Η αμερικανική απαγόρευση δεν ισχύει για αεροπορικές εταιρίες άλλων χωρών, αλλά ο φορέας OPSGROUP, που προσφέρει καθοδήγηση και συμβουλές στις εταιρίες, ανακοίνωσε ότι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο θα λάβουν υπόψιν την αμερικανική απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης