Η BLUE STAR FERRIES σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν ένα ξεχωριστό ταξίδι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Στόχος της δράσης που τιτλοφορείται «SIENCE ON BOARD» είναι η επικοινωνία των εξελίξεων της επιστήμης και η διάχυση της γνώσης, μέσω ειδικά σχεδιασμένων διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων των νησιών του Αιγαίου.
Εκπαιδευτικές δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες από το επιστημονικό προσωπικό του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 δίνοντας σε περίπου 600 μαθητές τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τις θετικές επιστήμες on board.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βιωματική προσέγγιση οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη χημεία, τη βιολογία, την πληροφορική με σκοπό να αντιληφθούν τη σημασία των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της παρατήρησης, του πειράματος και την αξία της ερευνητικής διαδικασίας για την κοινωνία. Και όλα αυτά μέσα σε πλοίο της BLUE STAR FERRIES.

Εκτός από τις εκπαιδευτικές δράσεις του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» οι μαθητές είχαν τη ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μοναδικό περιβάλλον του πλοίου και να γνωρίσουν την αξία της ελληνικής ναυτιλίας.
Κλείνοντας, το σύντομο χαιρετισμό του ο κος Σ. Πασχάλης σημείωσε:

«Ο Όμιλός μας δραστηριοποιείται στο Αιγαίο εξυπηρετώντας τα νησιά χειμώνα-καλοκαίρι, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες με σύγχρονα πλοία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των επισκεπτών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιλαμβανόμενοι το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ομίλου μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτή των νησιών μας, η δραστηριότητα της Attica Group δεν σταματά εκεί, αλλά επεκτείνεται στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών μέσα από δράσεις που δεν αποσκοπούν στην δημιουργία επιβατικής κίνησης, αλλά στοχεύουν στην αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας και στην αποκέντρωση του πολιτισμού και της γνώσης.

Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήσαμε στο νησί της Ρόδου την δράση Science On Board, όπου σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, προσφέραμε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ρόδου να βιώσουν μία πολύ πρωτότυπη και ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία, που τους έδωσε τα ερεθίσματα εκείνα ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνατότητες τους και να διευρύνουν του ορίζοντές τους..»

O Διευθυντής του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και Πρόεδρος του ΔΣ, Δρ Γεώργιος Νούνεσης ανέφερε:

«Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ δημιουργεί δυναμικές συμμαχίες και στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Επικοινωνίας της Επιστήμης. Ο στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε στους μαθητές την αγάπη για τις θετικές επιστήμες. Το επιστημονικό μας προσωπικό σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τη μακρά εμπειρία και την ουσιαστική κατανόηση των μηχανισμών πίσω από κάθε πείραμα που παρουσιάζεται.

Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη οι μαθητές να αναπτύξουν δημιουργική, κριτική σκέψη. Η άμεση επαφή με το πείραμα και την έρευνα βοηθά ακριβώς την κατεύθυνση αυτή. Η συνεργασία με την BLUE STAR FERRIES μας δίνει τη δυνατότητα να φτάσουμε κοντά και στους μαθητές των νησιών που δύσκολα έχουν πρόσβαση στις εκπαιδευτικές μας δράσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης