Η Bank of America ολοκλήρωσε τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της σε ό,τι αφορά στις τράπεζες και στις αγορές στην Ευρώπη από το Λονδίνο σε μια νέα έδρα στο Δουβλίνο, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, αφού έλαβε όλες τις απαραίτητες ρυθμιστικές και νομικές εγκρίσεις.

Οι διεθνείς τράπεζες συστήνουν θυγατρικές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μονάδες τους στο Λονδίνο ίσως να χάσουν το δικαίωμα να λειτουργούν στην Ε.Ε., καθώς επικρατεί ακόμα αβεβαιότητα αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ τον Μάρτιο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Brexit, η Bank of America ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα συγχωνεύσει την Bank of America Merrill Lynch International, τη θυγατρική της στο Λονδίνο, με την ιρλανδική της μονάδα που εδρεύει στο Δουβλίνο.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που εργαστήκαμε στενά και εποικοδομητικά με τους ρυθμιστικούς φορείς για να ολοκληρώσουμε αυτό το κρίσιμο σημείο στις προετοιμασίες μας για το Brexit, απολύτως σύμφωνα με τον προγραμματισμό και πολύ νωρίτερα από την πρώτη πιθανή ημερομηνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.» ανέφερε η πρόεδρος της Bank of America Merrill Lynch Europe Αν Φινούκαν σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bank of America έγινε πέρυσι η πρώτη αμερικανική τράπεζα που επέλεξε το Δουβλίνο ως τη νέα βάση για τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες, με το χρηματοπιστωτικό κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας να ανταγωνίζεται με τα αντίστοιχα της Φρανκφούρτης και του Παρισιού για να κερδίσει τις εταιρείες που εγκαταλείπουν το Λονδίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης