Με αφορμή το σοβαρό θέμα περί πειραμάτων σε ανθρώπους και σε ζώα που διεξήγαγε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών (EUGT) και απασχόλησε τόσο τον ξένο όσο και τον ελληνικό Τύπο τις τελευταίες μέρες, η Βοsch Eλλάδας, ως θυγατρική εταιρεία ενός Ομίλου με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχει το χρέος να σας ενημερώσει για τα εξής :

Η Βοsch ήταν ανάμεσα στις εταιρείες, μαζί με BMW, Daimler & VW που ίδρυσαν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον Τομέα των Μεταφορών (EUGT) το 2007. Σκοπός αυτού του δικτύου, όπου η πλειοψηφία του αποτελείτο από αυτοκινητοβιομηχανίες, ήταν η έρευνα επάνω στον αντίκτυπο που έχει η εκπομπή ρύπων των αυτοκινήτων στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία. Η Βosch αποχώρησε από το EUGT τον Ιούνιο του 2013, καθώς δεν συμφωνούσε ούτε με τη στρατηγική του ινστιτούτου και των μελών του ούτε με την πολιτική που ακολουθούσαν. Σε καμία περίπτωση δεν χρηματοδότησε ή συμμετείχε σε κάποιο πείραμα, καθώς είχε ήδη αποχωρήσει όταν ξεκίνησε η διεξαγωγή τους. Η Bosch καταδικάζει ξεκάθαρα τις μεθόδους του EUGT καθώς δεν συνάδουν με τις αξίες και τις αρχές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων, ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους .Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης.
Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία «Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας».

Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία.Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε : www.bosch.gr, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, www.linkedin.com/company/bosch-hellas, https://www.facebook.com/Bosch.Hellas/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης