Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η αεροπορική εταιρία να αποσυρθεί από τη Βρετανία, εάν αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία, και απηύθυνε έκκληση να μην εισακούεται η «τρέλα» των υποστηρικτών του Brexit ότι επειδή υπάρχουν μεγάλες βιομηχανίες στη χώρα αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν για πάντα εδώ.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο CEO της Airbus Τομ Έντερς χαρακτήρισε «ντροπή» τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Brexit, ενώ ζήτησε να υπάρξει μία ρεαλιστική συμφωνία που θα επιτρέπει συντεταγμένη αποχώρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, η μετακίνηση των εγκαταστάσεων από τη Βρετανία σε άλλα μέρη του κόσμου δεν είναι δυνατό να γίνει άμεσα, ωστόσο, η Airbus μπορεί να εξαναγκαστεί να κατευθύνει τις μελλοντικές της επενδύσεις στο ενδεχόμενο ενός no-deal.

«Υπάρχουν πολλές χώρες που θα ήθελαν να κατασκευάσουν τα φτερά για τα αεροπλάνα της Airbus» είπε.

Πρόκειται για μία ακόμη προειδοποίηση από τον επιχειρηματικό κόσμο προς την βρετανική κυβέρνηση, καθώς πρόσφατα ο επιχειρηματίας και υποστηρικτής του Brexit Τζέιμς Ντάισον (της ομώνυμης κατασκευάστριας εταιρίας ηλεκτρικών συσκευών Dyson) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα της εταιρίας του στην Σιγκαπούρη. Επίσης, η εταιρία Sony επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να μεταφέρει την έδρα της από το Λονδίνο στο ‘Αμστερνταμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αεροναυπηγικός όμιλος της Airbus είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στη Βρετανία, με πάνω από 14.000 εργαζόμενους και περισσότερες από 110.000 υποστηριζόμενες θέσεις εργασίας στην αλυσίδα προμηθευτών, που εξαρτώνται από την λειτουργία του. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της Airbus ανέρχεται στα 6 δισεκατομμύρια λίρες.

Εξάλλου, δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο αναφέρουν ότι περισσότερες από 250 εξέχουσες εταιρίες βρίσκονται σε επαφή με τις ολλανδικές αρχές, διερευνώντας την εκεί μετακίνησή τους, επειδή ανησυχούν για την πρόσβασή τους στην ευρωπαϊκή αγορά, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης