Ποια είναι η «καρδιά» που όσο πιο καλά χτυπάει σε έναν «οργανισμό», όπως μια κοινωνία ή μια εταιρεία, τόσο καλύτερα αυτός λειτουργεί; Μα φυσικά οι άνθρωποι, που αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα και τον ακρογωνιαίο λίθο του οργανισμού!

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το γνωρίζει καλά αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία κλείνει φέτος τα 57 της χρόνια και το γιορτάζει αναδεικνύοντας ακριβώς αυτόν τον παράγοντα, τους ανθρώπους της που την οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και της επιτρέπουν να ατενίζει ένα λαμπρό μέλλον.

Στο ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα για τα γενέθλια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας παρουσιάζονται εργαζόμενοι με χρόνια προσφοράς στην εταιρεία, εξωτερικοί συνεργάτες, όσο βεβαίως και οι συγγενείς των ιδρυτών της. Όλοι αυτοί, ανακαλούν τις όμορφες στιγμές αλλά και τα γεγονότα που σημάδεψαν και καθόρισαν την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σε αυτό το συναρπαστικό και γευστικό ταξίδι των 57 ετών!

Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας όταν το παρακολουθήσετε, το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι άλλο από την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ της εταιρείας και των ανθρώπων της, όπως και η διαρκής δέσμευση της αλληλοπροσφοράς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ξεχωρίζουμε την πρώην οικονομική διευθύντρια  Ιωάννα Τριφύλλη, η οποία έπιασε δουλειά στην εταιρεία ως φοιτήτρια και έφυγε ως… γιαγιά, αλλά και άλλες γυναίκες που ξεχώρισαν σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο όπως ήταν οι πωλήσεις τα παλαιότερα χρόνια. Χαρακτηριστικό της πάγιας -από τη στιγμή της ίδρυσής της- πολιτικής της εταιρείας, άλλωστε, είναι να παρέχει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης σε όσους το επιθυμούν, το προσπαθούν και το αξίζουν.

 

Φυσικά, προτεραιότητα είναι και τα εκατομμύρια των καταναλωτών. Όπως δηλώνει στο ντοκιμαντέρ η κόρη του ιδρυτή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Γιώργου Χατζηβασιλείου, Μυρένα: «Όταν ο πατέρας μου πήγαινε κάπου για φαγητό και έβλεπε έναν πελάτη να πίνει Άμστελ, ζητούσε τη διεύθυνσή του και του έστελνε την επόμενη ημέρα μπίρες στο σπίτι του»…

Στο ντοκιμαντέρ ερωτάται τέλος ο Μηνάς Τανές, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας από το 1976 έως το 2005, να πει τη γνώμη του για την εταιρεία.

Αυτά ήταν τα λόγια του:

«Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για μένα είναι η ζωή μου. Αν ξαναερχόμουνα ποτέ σε αυτό τον κόσμο θα ήθελα να ξανακάνω αυτή την πορεία»…

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης