Η Hugo Boss ανακοίνωσε πτώση των κερδών γ΄ τριμήνου, αλλά η εταιρεία επεσήμανε πως οι πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη για το επόμενο τρίμηνο θα αυξηθούν σημαντικά.

Η γερμανική εταιρεία ειδών ένδυσης ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 56 εκατ. ευρώ από τα 66 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 75 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη και τις πωλήσεις, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης στο Χονγκ Κονγκ και στη Βόρεια Αμερική.

Η Boss ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου, προσαρμοσμένες για τις συναλλαγματικές επιδράσεις, διαμορφώθηκαν στα 720 εκατ. ευρώ, οριακά υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το αμερικανικό περιβάλλον της αγοράς επιδεινώθηκε κατά το γ΄ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκτός από τη χαμηλότερη τοπική ζήτηση, οι πωλήσεις που προέρχονται από τον τουρισμό, μειώθηκαν σε αυτή την αγορά» σημείωσε.

Τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου μειώθηκαν στα 83 εκατ. ευρώ από τα 92 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω των χαμηλότερων από ό,τι αναμενόταν πωλήσεων και των υψηλότερων λειτουργικών δαπανών, κυρίως από τις επενδύσεις της Boss στις λιανικές δραστηριότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης