Η σουηδική εταιρία ενδυμάτων H&M διόρισε σήμερα την Ελένα Χέλμσερσον διευθύνουσα σύμβουλό της, την πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή, ενώ ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση στα ετήσια κέρδη της από το 2015 και ικανοποίησε την αγορά με ισχυρή αύξηση των κερδών τετάρτου τριμήνου.

Η 46χρονη Χέλμερσον είναι στέλεχος της H&M εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, και έχει περάσει από θέσεις όπως της γενικής επιχειρησιακής διευθύντριας και της παγκόσμιας επικεφαλής της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χέλμερσον αντικαθιστά τον εγγονό του ιδρυτή της εταιρίας, τον Καρλ-Γιόχαν Πέρσον, που μετακινείται στη θέση του προέδρου.

Ο ίδιος ο Καρλ-Γιόχαν αντικαθιστά τον πατέρα του, τον 72χρονο απερχόμενο πρόεδρο Στέφαν Πέρσον, σηματοδοτώντας τη στροφή προς τις νεότερες γενιές στο τιμόνι της εταιρίας.

Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας λιανικής πώλησης ενδυμάτων κατέγραψε νωρίτερα άλμα έως 10% αφού τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 5,40 δισεκ. κορώνες (569 εκατ. δολάρια), από τα 4,35 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Η επιδημία του νέου ιού στην Κίνα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις στη χώρα αυτή στα τέλη Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρίας στη Στοκχόλμη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης