Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα απολύσει από 4.000 έως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025, ακολουθώντας τα βήματα αρκετών ακόμη εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας οι οποίες ανακοίνωσαν παρόμοιες αποφάσεις μέσα στο φθινόπωρο.

Η βιομηχανία αυτή απασχολεί το τρέχον διάστημα περίπου 61.000 εργαζόμενους, ή 10.000 περισσότερους απ’ ό,τι πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Hewlett-Packard δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «αυτή η νέα στρατηγική (…) θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας και να δημιουργήσουμε αξία μακροπρόθεσμα μειώνοντας τα κόστη μας και επανεπενδύοντας σε τομείς κλειδιά για το μέλλον».

Με τις απολύσεις, η εταιρεία ελπίζει ότι θα εξοικονομεί 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί γείτονές της στη λεγόμενη Κοιλάδα του Πυριτίου, όπως οι Meta (Facebook, Instagram), Amazon, Twitter, Lyft (πλατφόρμα κρατήσεων για μεταφορά με αυτοκίνητο με σοφέρ), Salesforce και Stripe (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου), μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν αλλεπάλληλα κύματα απολύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η πανδημία γενικά έδωσε ώθηση στον τομέα της τεχνολογίας, η τρέχουσα οικονομική κρίση πλήττει τις εταιρείες του κλάδου, ορισμένες από τις οποίες είχαν προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων, χάρη στη θεαματική πορεία τους.

Το οικονομικό έτος 2022, που έκλεισε στα τέλη του Οκτωβρίου, η HP είχε τζίρο 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένο κατά 0,8% σε ετήσια βάση, και καθαρά κέρδη 3,5 δισεκ. δολαρίων, μειωμένα κατά περίπου το μισό σε έναν χρόνο.

Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα χρήσης της το τρέχον τρίμηνο επίσης απογοήτευσαν.

Στη Wall Street, η τιμή της μετοχής της έχανε γύρω στο 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης