Κατά 2,7% υποχωρεί η μετοχή της Harley Davidson στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών ανακοίνωσε ότι οι δασμοί της ΕΕ στις μοτοσυκλέτες της εταιρείας αυξήθηκαν στο 31% από το 6%, και αυτό θα αυξήσει το κόστος μιας μέσης μοτοσυκλέτας στην ΕΕ από τις ΗΠΑ, κατά 2.200 δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής ή χονδρικής προς τους προμηθευτές για να καλύψει το κόστος των δασμών, διότι πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα είχε “άμεση και μόνιμη επιζήμια επίπτωση” στις δραστηριότητές της στην περιοχή,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Harley-Davidson αναμένει οι δασμοί να κοστίσουν περί τα 30-45 εκατ. δολάρια για το υπόλοιπο του 2018 και 90-100 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Σχεδιάζει να μετατοπίσει την παραγωγή μοτοσυκλετών της ΕΕ σε διεθνείς εγκαταστάσεις από τις αμερικανικές, για να αποφευχθεί η επιβάρυνση των ναύλων.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει αυξημένες επενδύσεις και μπορεί να χρειαστεί τουλάχιστον 9-18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δασμοί της ΕΕ, που ισχύουν από τις 22 Ιουνίου, επιβλήθηκαν ως αντίποινα στους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης