Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του 70% της επίσης σαουδαραβικής εταιρείας πετροχημικών προϊόντων έναντι τιμήματος 69,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας δίνει στο πρότζεκτ του πρίγκιπα διαδόχου της Σ. Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας του μια ισχυρή ώθηση σε ρευστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aramco θα αγοράσει το 70% της Sabic από το κρατικό επενδυτικό fund του βασιλείου, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, όπως αναφέρει η WSJ.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι αναμένεται να ανακοινώσουν τη συμφωνία έως το βράδυ, καθώς υπάρχουν ακόμη ορισμένες λεπτομέρειες που μένει να διευθετηθούν.

Η επίτευξη της συμφωνίας έρχεται μετά από έναν και πλέον χρόνο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εταιρειών της Σαουδικής Αραβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρατικό επενδυτικό fund της Σ. Αραβίας έχει καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο στον τομέα της τεχνολογίας αιχμής τα τελευταία χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης