Το κρυπτονόμισμα Libra της Facebook θα μετατοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες σε ιδιωτικές εταιρίες, ανέφερε ο συνιδρυτής της εταιρίας Κρις Χιουζ σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Financial Times.

«Εάν οι παγκόσμιοι ρυθμιστικοί φορείς δεν ενεργήσουν τώρα, θα μπορούσε πολύ σύντομα να είναι πολύ αργά», σύμφωνα με τον Χιουζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χιουζ ανέφερε επίσης ότι οι εταιρίες που θα εποπτεύουν το νέο νόμισμα θα θέσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα –κέρδη και επιρροή– πάνω από δημόσια. Η Facebook δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τα σχέδιά του να λανσάρει ένα κρυπτονόμισμα, το Libra, και συνένωσε τις δυνάμεις του με 28 εταίρους σε μία οντότητα, τη Libra Association, με έδρα της τη Γενεύη που θα ελέγχει το νέο ψηφιακό νόμισμα το οποίο θα κυκλοφορίσει στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ο Χιουζ, πρώην συγκάτοικος του διευθύνοντος συμβούλου της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε ζητήσει τη διάσπαση του κοινωνικού δικτύου σε άρθρο γνώμης που είχε δημοσιευθεί τον Μάιο στην εφημερίδα New York Times. Η Facebook τότε είχε απορρίψει το αίτημα του Χιουζ να διασπαστεί η εταιρία στα τρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης