Παράταση για τις 16 Μαρτίου έλαβε η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τα υποψήφια επενδυτικά σχήματα που μετέχουν στο διαγωνισμό με στόχο την εύρεση στρατηγικού επενδυτή για την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Forthnet.

Έπειτα από αιτήματα που κατατέθηκαν, η Νοmura που υλοποιεί το διαγωνισμό για λογαριασμό των τεσσάρων τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Attica Bank) στις οποίες έχει περιέλθει το 32,8% του μετοχικού κεφαλαίου, τα δάνεια και οι ομολογίες (μετατρέψιμες σε μετοχές) που εξέδωσε η εταιρεία το περασμένο Φθινόπωρο, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενος για την νέα προθεσμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράταση της διαδικασίας θα δώσει, μεταξύ άλλων, την ευχέρεια στους υποψήφιους επενδυτές να διαπιστώσουν πως προχωρούν οι διαπραγματεύσεις της Forthnet με τις ΠΑΕ που έχουν βολιδοσκοπηθεί προκειμένου να παραμείνουν την τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova, έπειτα από το διαζύγιο της εταιρείας με τη Superleague.

Στόχος της Forthnet είναι να εξασφαλίσει ένα εμπορικά ισοδύναμο πρόγραμμα αλλά με μικρότερο κόστος και στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις με τις περισσότερες από τις μεγάλες ΠΑΕ , χωρίς ακόμη να έχει επέλθει οριστική συμφωνία (σ.σ. η ισχύουσα συμφωνία με τον ΠΑΟΚ αφορά και την περίοδο 2018-2019).

Η πορεία των συζητήσεων θα δώσει στίγμα στους επενδυτές για το περιεχόμενο και το ύψος των προσφορών που θα καταθέσουν.
Όπως προβλέπεται σε κάθε διεθνή διαγωνισμό, το VDR υπάρχει και λειτουργεί και σε αυτό πρόσβαση έχουν εδώ και αρκετές ημέρες οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Ενημερώνεται, δε, σταθερά, αν και όχι με το ρυθμό που επιθυμούσαν οι μετέχοντες στον διαγωνισμό που ξεκίνησε επισήμως στις αρχές του περασμένο Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που αφορά στο 32,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet (απευθείας συμμετοχή των τραπεζών), τα δάνεια και οι ομολογίες (μετατρέψιμες σε μετοχές) που εξέδωσε η εταιρεία το περασμένο Φθινόπωρο, έντονη κινητικότητα έχουν επιδείξει, μέχρι στιγμής, το κοινό σχήμα των Wind/Vodafone, η Golden Tree (εκ των βασικών μετόχων της Wind) και το σχήμα Providence-Antenna Group.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης