Η Ford Motor Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να μειώσει θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, προκειμένου να βελτιώσει την κερδοφορία της στην Ευρώπη, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής εξετάζεται και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη γερμανική Volkswagen AG σε ορισμένα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με εργατικά σωματεία για να δημιουργήσει ένα «βιώσιμα κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο» στην Ευρώπη.

Στόχος είναι η κατάργηση των θέσεων να επιτευχθεί μέσω εθελοντικών αποχωρήσεων στην Ευρώπη, όσο αυτό είναι δυνατό.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, η Ford ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει το διαρθρωτικό κόστος και να προσαρμόσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της για να βελτιώσει τις χρηματοοικονομικές της επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο εκ βάθρων επανασχεδιασμός θα περιλαμβάνει αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο οχημάτων της Ford, επεκτείνοντας τις επιλογές και τον όγκο στα τμήματα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, βελτιώνοντας παράλληλα ή καταργώντας λιγότερο κερδοφόρες γραμμές οχημάτων και αντιμετωπίζοντας τις αγορές που υποαποδίδουν» ανακοίνωσε η εταιρεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης