Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους η Frankfurter Allgemeine Zeitung, που συχνά απηχεί τις απόψεις του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου, αναφέρεται στην υπόθεση Folli Follie.

Πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά σκάνδαλα τον τελευταίο καιρό», επισημαίνει, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι για πολλά χρόνια η επιχείρηση παρουσιαζόταν ως μία ελληνική “ιστορία επιτυχίας”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η Folli Follie παρέσυρε στον γκρεμό ολόκληρο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενδοιασμοί για τη μετοχή του ομίλου FF προκάλεσαν απώλειες για όλες τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και δυσπιστία για την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά. Φαντάζει πλέον δύσκολο για τη Folli Follie να επιβιώσει. Ενώ, κατά τα φαινόμενα, ο υποτιθέμενος τζίρος είναι διπλάσιος από την πραγματική αξία του, τα χρέη είναι απολύτως αληθινά».

H εφημερίδα επισημαίνει ότι «στην έδρα της επιχείρησης, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, επικρατεί φόβος, καθώς εκεί απασχολείται ο ένας στους πέντε από τους συνολικά 4.800 εργαζόμενους. Τα αίτια της συγκάλυψης συνιστούν γρίφο.

Η οικογένεια των ιδρυτών (της επιχείρησης) μπορεί να έχει ελικόπτερο, σκάφος και ιδιόκτητη βίλα, αλλά δεν διαθέτει ακριβά χόμπυ, όπως για παράδειγμα μία ποδοσφαιρική ομάδα.
Ίσως το κίνητρο να ήταν απλώς η επίδειξη εντυπωσιακών οικονομικών μεγεθών, που θα εξασφάλιζε πρόσβαση στον φιλάρεσκο κόσμο των πιο ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης