Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 περί χρεοκοπίας υπέβαλαν το Σάββατο δύο θυγατρικές της αμερικανικής FirstEnergy Corp που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πυρηνικής ενέργειας και της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας κοινής ωφέλειας ότι σχεδιάζει να κλείσει τρεις μονάδες πυρηνικών στο Οχάιο και την Πελσιβάνια.

Η εταιρεία προσπαθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και πώληση περιουσιακών στοιχείων, ενώ αναζητά την στήριξη της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες του κλάδου που χρησιμοποιούν το χαμηλότερου κόστους φυσικό αέριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης οι FirstEnergy Solutions και FirstEnergy Nuclear Operating Co. υπέβαλαν το Σάββατο αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 για προστασία από τους πιστωτές. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι διαθέτουν μετρητά άνω των 550 εκατ. δολαρίων και επαρκή ρευστότητα για να συνεχίσουν κανονικά τις λειτουργίες της κατά την διάρκεια της αναδιάρθρωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε νωρίτερα φέτος ότι η FirstEnergy Solutions οδεύει για προστασία από πτώχευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης