Επιταχύνει τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση η Swedbank, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνεται ότι θα κάνει ορισμένες οργανωτικές αλλαγές για να διευκολύνει την εστίαση στις ψηφιακές υπηρεσίες.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Σουηδία και στις χώρες της Βαλτικής, αυξήθηκαν στις 4,74 δισ. κορόνες (602 εκατ. δολάρια) στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, από τις 4,14 δισ. κορόνες στη συγκρίσιμη περίοδο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet, ανέμεναν καθαρά κέρδη 4,58 δισ. ευρώ.

Οι αυξημένοι όγκοι ενυπόθηκων δανείων αύξησαν τα καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ τα έσοδα από προμήθειες επωφελήθηκαν από τις ανοδικές τάσεις στα χρηματιστήρια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Birgitte Bonnesen, δήλωσε πως «για να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί και να αυξήσουμε την αξία των πελατών μας, πρέπει να αποφασίσουμε να επιταχύνουμε το ρυθμό των επενδύσεων και να αφιερώσουμε περισσότερους πόρους στην ψηφιοποίηση και στον αυτοματισμό των ημερήσιων τραπεζικών υπηρεσιών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα περιέκοψε το μέρισμά της στις 13 κορόνες ανά μετοχή, χαμηλότερα από τις 13,20 κορόνες το 2016.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στις 6,33 δισ. κορόνες από τις 6 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, ενώ οι ζημιές από δάνεια μειώθηκαν στις 311 εκατ. κορόνες από τις 593 εκατ. κορόνες.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 24,6% από το 25% στο αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης