Ξεκίνησαν εκ νέου οι συζητήσεις μεταξύ τραπεζών και Αlter Ego Group με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet από την εταιρεία του Ομίλου Μαρινάκη έως τα τέλη Ιανουαρίου – μέσα Φεβρουαρίου.

Η διαδικασία είναι προσωρινά παραταθεί, καθώς η προσοχή της διοίκησης και των στελεχών της Alter Ego είχε επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Mega Channel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν η Alter Ego Mass Media πλειοδότησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού (ταινιοθήκη, το σήμα “Mega”, οι τίτλοι κ.λπ.) καταθέτοντας προσφορά ύψους 33,99 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι παράλληλα υπήρξε αναμονή για την απόφαση του Πρωτοδικείου αναφορικά με τη μεταβίβαση, τα δύο project, “Mega Channel” και “Forthnet”, συνέπεσαν χρονικά για την Alter Ego Mass Media, με την τελευταία να ζητά παράταση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης του ελέγχου της Forthnet.

Όπως είχε αναφέρει το Capital.gr., από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, οι τράπεζες ενημερώθηκαν έγκαιρα για την εξέλιξη αυτή, με το στόχο για να “πέσουν” οι υπογραφές να τοποθετείται εντός Ιανουαρίου, εάν όχι μερικές εβδομάδες αργότερα, όπως είχαν από τότε αναφέρει καλά ενημερωμένες πηγές.
Υπογραφές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράγματι, εδώ και λίγες ημέρες οι δύο πλευρές εργάζονται εκ νέου από κοινού πάνω στη συναλλαγή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Τα συμβατικά κείμενα της συμφωνίας έχουν ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό και απομένουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, να διευθετηθούν νομικής και τεχνικής φύσεως εκκρεμότητες. Κύριος στόχος εξακολουθεί να παραμένει η υπογραφή της συμφωνίας στο τέλος Ιανουαρίου – μέσα Φεβρουαρίου.

Τράπεζες και Alter Ego έχουν συμφωνήσει σε ένα τίμημα της τάξης των 41 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet, επιτυγχάνοντας σημαντικό haircut των δανείων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι τράπεζες θα διατηρήσουν ποσοστό της τάξης του 15%, του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, με την πλευρά Μαρινάκη να αποκτά φυσικά και τον έλεγχο των μετατρέψιμων σε μετοχές ομολογιών που έχει εκδώσει η εισηγμένη και που κατέχει σήμερα η πλευρά των τραπεζών.

Οι τελευταίες έχοντας ασκήσει μέρος των δικαιωμάτων που προέκυψαν ως κάτοχοι μετατρέψιμων ομολογιών της εισηγμένης, ελέγχουν αθροιστικά ένα ποσοστό της τάξης του 36,2% (η Τράπεζα Πειραιώς 13,69%, η Εθνική Τράπεζα ποσοστό 11,01%, η Alpha Bank ποσοστό 7,69% και η Attika Bank 3,81%).

Σημειώνεται πως στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet συμμετέχουν επίσης η Wind Ελλάς με ποσοστό 22,17%, ενώ η Vodafone εμφανίζεται να ελέγχει το 4,1%. Μέτοχοι, επίσης, είναι το κράτος της Τυνησίας, μέσω της Tunisia Telecom, TT ML Limited και GO Plc., με ποσοστό 14,1%, η Massar Investments LLC (συμφερόντων του Άραβα επενδυτή Abdulaziz Al Ghurair) με 14,1% και το ΙΤΕ.

Η συμφωνία θα πρέπει επίσης να περάσει από την κρησάρα της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Εφόσον οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν το “πράσινο φως”, θα ολοκληρωθεί και η πολυετής προσπάθεια εξυγίανσης της Forthnet, μέσω της εισόδου στρατηγικού επενδυτή, με την Alter Ego να προχωρά σε δεύτερη φάση στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Forthnet.

Με πληροφορίες Capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης