Η Aegean Marine Petroleum Network Inc. (Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης: ANW) («Aegean» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε σήμερα πως το πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης (το «Δικαστήριο») επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (το «Σχέδιο»), το οποίο υπόκειται σε ήσσονος σημασίας τροποποιήσεις.

Η εν λόγω εξέλιξη στρώνει τον δρόμο για την Εταιρεία έτσι ώστε, μέσω του κεφαλαίου 11, να επιτευχθεί την επόμενη εβδομάδα η αναδιάρθρωσή της ως θυγατρικής ανήκουσας εξ ολοκλήρου στην Mercuria Energy Group Limited («Mercuria»), μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες ενέργειας και βασικών εμπορευμάτων παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το Σχέδιο οφείλεται στον επιτυχή παγκόσμιο διακανονισμό της Εταιρείας με τις διάφορες ομάδες πιστωτών της, συμπεριλαμβανομένων της Mercuria, της επίσημης επιτροπής για τους μη προστατευμένους πιστωτές της Aegean, της American Express Travel Related Services Company Inc., καθώς και ορισμένους κατόχους μη προστατευμένων μετατρέψιμων τίτλων της Εταιρείας.

«Η επικύρωση του Σχεδίου από το Δικαστήριο αποτελεί αποκορύφωση της εκτεταμένης αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων και της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Εταιρείας, η οποία φέρει την επιχείριση σε διαπρεπή θέση υπό την κυριότητα της Mercuria. Η επιτυχής σταθεροποίηση της επιχείρισης δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αφοσίωση της ηγεσίας και των εργαζομένων της Aegean.» δήλωσε ο κ. Tyler Baron, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Baron πρόσθεσε: «Με την υποστήριξη της Mercuria και των πιστωτών μας, η Aegean θα επιτύχει μέσω του κεφαλαίου 11 την αναδιάρθρωσή της με σημαντική απομόχλευση, έχοντας μειώσει το χρηματοδοτούμενο χρέος της κατά περίπου 80 %.

Υπό την κυριότητα της Mercuria, θα έχουμε επίσης μεγαλύτερες δυνατότητες ρευστότητας και ανεφοδιασμού από κάθε άλλη φορά, και θα μπορούμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με μια ευρύτερη σειρά υπηρεσιών. Εκ μέρους της ομάδας της Aegean, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την υποστήριξή τους κατά τη διαδικασία αυτή.».

Ο κ. Donald Moore, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean, δήλωσε: «Γύρισε τελικά και οριστικά η σελίδα με τα παρελθόντα ζητήματα της Εταιρείας και τις επελθούσες προκλήσεις τους και πλέον το βλέμμα στρέφεται προς τις σημαντικές μακροπρόθεσμες ευκαιρίες του μέλλοντος.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αναλάβαμε τις απαραίτητες ενέργειες για τη διάσωση της Aegean και επαναφέραμε εσπευσμένα έναν βασικό παράγοντα στην παγκόσμια αγορά, θέτοντας συνάμα τις βάσεις για μια μακροχρόνια επιτυχία.».

Η Εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία εξυγίανσης (κεφάλαιο 11) στις 6 Νοεμβρίου 2018 με την υποστήριξη της Mercuria, έτσι ώστε να βελτιώσει τη ρευστότητά της και να θέσει τις βάσεις για τη μακροχρόνια επιτυχία της Εταιρείας. Η Εταιρεία συνέχισε τις κανονικές της δραστηριότητες καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας.».

Όσον αφορά στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης, η Kirkland & Ellis LLP ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της Aegean, η Moelis & Company LLC ενεργεί ως τραπεζικός επενδυτής της Aegean και η EY Turnaround Management Services LLC ενεργεί ως σύμβουλος αναδιάρθρωσης της Aegean.

Πρόσθετες πληροφορίες

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις περιπτώσεις του κεφαλαίου 11, τη δικογραφία και άλλα έγγραφα σχετικά με τις περιπτώσεις του κεφαλαίου 11 διατίθενται στον ιστότοπο που διαχειρίζεται ο αντιπρόσωπος αξιώσεων και αναγγελίας του οφειλέτη, Epiq Corporate Restructuring, LLC, http://dm.epiq11.com/aegean.

Σχετικά με την Aegean Marine Petroleum Network Inc.

Η Aegean Marine Petroleum Network Inc. είναι μια διεθνής εταιρεία προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων που εμπορεύεται και ανεφοδιάζει τα πλοία με ναυτιλιακά καύσιμα διύλισης και λιπαντικά σε λιμένες και στην θάλασσα.

Η Εταιρεία προμηθεύεται το προϊόν από διάφορες πηγές (όπως διυλιστήρια, παραγωγούς πετρελαίου και εμπόρους) και το πωλεί εκ νέου σε μια ποικίλη ομάδα πελατών σε όλους τους κύριους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας και τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας.

Αυτή τη στιγμή, η Aegean κατέχει παγκόσμια παρουσία σε περισσότερες από 30 αγορές και μια ομάδα επαγγελματιών που είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες της όπου κι αν βρίσκονται ανά τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα : www.ampni.com.

Το κείμενο στην αρχική γλώσσα-πηγή της παρούσας ανακοίνωσης είναι η επίσημη, αυθεντική έκδοση. Οι μεταφράσεις παρέχονται μόνο για λόγους ευκολίας και θα πρέπει να διασταυρωθούν με το κείμενο στη γλώσσα-πηγή, το οποίο αποτελεί τη μοναδική έκδοση του κειμένου με νομική ισχύ.

Στοιχεία επικοινωνίας

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΗΣ AEGEAN: Aegean Marine Petroleum Network Inc. Τηλ. +1-212-430-1100 Διευθ. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: investor@ampni.com ΤΜΗΜΑ ΜΜΕ ΤΗΣ AEGEAN: Gagnier Communications Dan Gagnier +1-646-569-5897 dg@gagnierfc.com

Πηγή: Aegean Marine Petroleum Network Inc.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης