Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Στην υπογραφή της συμφωνίας, ύψους 5 δισ. ευρώ με την Airbus προχώρησε σήμερα η Aegean, η οποία αφορά στην προμήθεια έως και 42 αεροσκαφών της οικογένειας A320neo.
Η συμφωνία υπεγράφη σε ειδική τελετή στην τεχνική της βάση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Δίνοντας έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης ανακοίνωσε την υλοποίηση νέας επένδυσης ύψους 30 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου.
Όπως ανέφερε, μέσω του εκπαιδευτικού κέντρου, που θα διαθέτει, έως και έξι προσομοιωτές πτήσης, θα εκπαιδεύονται οι πιλότοι της Aegean.
Επίσης ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος υποτροφιών για 100 υποψήφιους πιλότους τη διετία 2018-2019.
H επένδυση – μαμούθ
Το συμβόλαιο δίνει «νέα φτερά» στην εταιρεία και διαμορφώνει νέα δεδομένα για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες καινούργιων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, μέσω ουσιαστικών ωφελειών που συμβάλλουν στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πολυετή διαδικασία κατά την οποία προλειάνθηκε το έδαφος για μία συμφωνία-σταθμό, με απώτερο στόχο να καταστεί η αεροπορική εταιρεία ένας ακόμη πιο ανταγωνιστικός «παίκτης» σε διεθνές επίπεδο.

Με την υπογραφή το συγκεκριμένου συμφώνου ξεκινά η διαδικασία ανανέωσης του στόλου της Aegean Airlines.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιλογή έγινε έπειτα από διεξοδική και λεπτομερή μελέτη το τελευταίο δωδεκάμηνο, κι έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις, το μεγάλο «deal» έκλεισε με το A-320neo, να προκρίνεται ως «νικητής» και η πλέον συμφέρουσα επιλογή για την Aegean.

Κι έτσι, τα επόμενα χρόνια η Aegean θα αγοράσει έως και 42 αεροσκάφη του τύπου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo με κινητήρες τεχνολογίας νέας γενιάς και Sharklets παρέχουν εξοικονόμηση έως 15% στην κατανάλωση καυσίμου, μείωση εκπομπών ρύπων και θορύβου, ενώ μπορούν να προσφέρουν ανάλογα με τον ακριβή τύπο και προδιαγραφές, πρόσθετη εμβέλεια από 600 έως και 1.500 χλμ. (δηλ. από 1 – 2 ώρες επιπλέον πτήσης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης