Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως σε Dimera για το "Epsilon"

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, 15:31
Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως σε Dimera για το "Epsilon"
Το "πράσινο φως" για την απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού "Epsilon" έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Dimera Media Investments, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.
Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού επισημαίνει ότι:

«Σε Ολομέλεια, με την υπ’ αριθμ. 652/2017 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 20.09.2017 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα και λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβελείας "Epsilon TV", από την εταιρία "DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD".

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011 και του άρθρου 3 του ν. 3952/2007, υπολείπεται των κατωφλίων του άρθρου 3 παρ. 3 ν. 3592/2007 σε κάθε μια από τις δύο αγορές της τηλεόρασης και των εφημερίδων ή και στις δυο αγορές μαζί, οπότε η Γνωστοποιούσα αφενός δεν θα αποκτήσει από την προκείμενη συναλλαγή δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους ως άνω αγορές των ΜΜΕ λόγω των μικρών της μεριδίων και αφετέρου δεν περιορίζει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις επιμέρους σχετικές αγορές».

Υπενθυμίζεται, πως όπως έχει ήδη αναφέρει το Capital.gr τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βρυώνης αποδέχθηκε να υπογράψει την έναρξη της διαδικασίας due diligence από την ελεγκτική Grant Thornton, διαδικασία η οποία ακολουθεί του αρχικού ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει η Deloitte (ουσιαστικά είναι δεύτερος έλεγχος).

Με το πέρας του δεύτερου ελέγχου για τον οποίον πήρε εντολή η Grant Thornton, η διαδικασία κλεισίματος της συμφωνίας γίνεται αυτομάτως. Η μεταβίβαση του υπόλοιπου 49% του συνόλου των μετόχων προς την Dimera Media Investments αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, 15:37