Η Entersoft AE ανακίνωσε ότι στις 29/12/2020 υπεγράφη η εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Optimum AE, σε υλοποίηση της σχετικής έγκρισης του ΔΣ της εταιρείας.

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 5,1 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τα αντληθέντα κεφάλαια από την εισαγωγή της Entersoft στην Κύρια Αγορά του ΧΑ και εν μέρει από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2019, η Optimum είχε έσοδα 2,36 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,44 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά της κινούνται αυξητικά για το 2020, ενώ τη στιγμή της εξαγοράς η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και το θετικό καθαρό ταμείο της υπερβαίνει το 0,7 εκατ. ευρώ.

Η Optimum δραστηριοποιείται στον χώρο των εφαρμογών εξειδικευμένου λογισμικού για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics για περισσότερα από 25 έτη. Η εταιρεία έχει αναπτύξει το λογισμικό Διαχείρισης Αποθήκης Aberon WMS, εργαλεία αυτοματισμού (Pick by Light, Pick Cart, Voice Picking, Data Collector, κ.ά.), καθώς και συστήματα πρόβλεψης πωλήσεων και αναπλήρωσης αποθεμάτων (Forecasting and Stock Replenishment).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την εξαγορά αυτή η Entersoft ενισχύει δυναμικά το πορτφόλιο των λύσεών της για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και αποκτά ηγετική θέση σε μία στρατηγική για τον Όμιλο αγορά, με συνεχή ανάπτυξη. Επικεφαλής της νέας, κοινής πλέον, δραστηριότητας του Ομίλου Entersoft για την Εφοδιαστική Αλυσίδα (Supply Chain Management) θα τεθεί ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, που μέχρι σήμερα ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Optimum.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Optimum δήλωσε:

«Μετά από είκοσι πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας, προχωρούμε σε μια στρατηγική συμφωνία προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της Optimum. Αξιοποιώντας την ηγετική θέση της Entersoft στην αγορά, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία των στελεχών μας και την προηγμένη τεχνολογία μας, είμαστε σε θέση να παρέχουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις που εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν τις λύσεις μας, και μεγαλύτερες ευκαιρίες εξέλιξης για τους ανθρώπους μας. Πιστεύω πως η εξαγορά αυτή επισφραγίζει τη δυναμική πορεία της Optimum και διασφαλίζει την επιτυχία της ομάδας μας στο μέλλον».

   Ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, διευθύνων σύμβουλος της Entersoft δήλωσε: «Η Entersoft για άλλη μια φορά υλοποιεί τη στρατηγική της για διαρκή και βιώσιμη κερδοφόρο ανάπτυξη μέσω οργανικής μεγέθυνσης αλλά και εξαγοράς εταιρειών με εξειδικευμένη τεχνογνωσία, ποιοτικό λογισμικό και εξαιρετικό πελατολόγιο. Η στρατηγική αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια καθιστώντας την Entersoft πολύτιμο συνεργάτη των απαιτητικών επιχειρήσεων της χώρας στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης