Το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου εξεδήλωσε η Energean, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, για το έργο της υπόγειας αποθήκης συνήψε συνεργασία με την αιγυπτιακή East Gas που αφορά για την προοπτική συμμετοχής της δεύτερης στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Energean, το project της υπόγειας αποθήκης «αποτελεί όρο επιβίωσης και βασική παράμετρο για τη συνέχιση της λειτουργίας της παραγωγής υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας».

Αναφέρει ακόμη ότι «έχει εκπονήσει σειρά μελετών για το έργο της υπόγειας αποθήκης σε συνεργασία με εταιρείες όπως οι Shell, Technip (Genesis), Edison και Storengy. Ακόμη, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια ένταξης του έργου στην λίστα των ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η East Gas Company (EGC) είναι εταιρεία δημόσιου συμφέροντος η οποία ιδρύθηκε το 2001 για την μεταφορά και εμπορία φυσικού αερίου από την Αίγυπτο στην Ιορδανία, τη Συρία και τον Λίβανο. Η East Gas λειτουργεί τον αγωγό El Arish – El Aqaba ο οποίος έχει διάμετρο 36 ίντσες και εκτείνεται σε 264 χιλιόμετρα στη στεριά και στη θάλασσα. Η East Gas δραστηριοποιείται ακόμη στον τομέα του LNG, την παραγωγή ηλεκτρισμού από συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές, καθώς και τον τομέα της αφαλάτωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία μετέχει σε ενεργειακά και βιομηχανικά projects που περιλαμβάνουν διυλιστήρια, εργοστάσια πετροχημικών, εργοστάσια λιπασμάτων καθώς και εταιρείες κοινής ωφελείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης