Εμπλοκή ΕΒΖ - Innovation Brain

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 13:33
Εμπλοκή ΕΒΖ - Innovation Brain
Τα σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη ζάχαρης, κυρίως στον ελληνικό βραχίωνα της ΕΒΖ και τον κίνδυνο να καταρρεύσει η εταιρεία αναδεικνύει με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη, το fund Innovation Brain που ενδιαφέρεται να αναλάβει την τύχη της ΕΒΖ.

Δυόμισι μήνες μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που υπέγραψε με την εταιρεία και το οποίο προβλέπει και εμπορική συνεργασία, το fund Innovation Brain με ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλός του, Luckas Fecker, αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην παραγωγή ζάχαρης για εισαγωγές και εξαγωγές, καθώς επίσης και στην επέκταση και σε άλλα γεωργικά προϊόντα για εμπορία, όπως το βαμβάκι, το σιτάρι και το λάδι.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που σημειώθηκε τόσο γρήγορη πρόοδος και έχουν δημιουργηθεί όλες οι απαραίτητες εταιρείες και βρισκόμαστε στη διαδικασία επιλογής της διοικητικής ομάδας. Επίσης βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι υπογράψαμε το πρώτο μας συμβόλαιο πώλησης 80.000 τόνων για την Ελλάδα».

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο ίδιος, παρόλο που υπάρχουν ευχάριστα νέα σχετικά με τις πωλήσεις και την πρόοδο της εταιρείας, υπάρχουν στον ορίζοντα πιθανά προβλήματα για την EBZ.

«Η Innovation Brain εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους έως 30 εκατ. ευρώ και θέλει να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για την αγορά ζάχαρης στην Ελλάδα και τη Σερβία και την υποστήριξη της παραγωγής. Μέχρι στιγμής οι προτάσεις δεν έχουν γίνει αποδεκτές.

Καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον των ελληνικών εργοστασίων για το 2018. Πρόκειται για πολύ κακά και ανησυχητικά νέα. Η ΕΒΖ χρειάζεται χρηματοδότηση και μέλλον. Πρέπει να υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο μέλλον, ώστε οι αγρότες να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν κυρίως ζάχαρη αλλά και άλλα προϊόντα.

Είναι ζωτικής σημασίας για την Ιnnovation Brain, οι αγρότες να μπορούν να πωλούν τα τεύτλα τους έναντι ενός δίκαιου αντιτίμου. Έχουν υποστηρίξει την ΕΒΖ και έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους στην παραγωγή ζάχαρης. Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με αυτούς τους αγρότες το 2019 και έπειτα.

Ο Lukas Fecker, κάνει λόγο για σοβαρό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και σημαντικό παράγοντα ανησυχίας για τους αγρότες.

«Προσφέρουμε ρευστότητα και ζητούμε πολύ λίγες εξασφαλίσεις. Η ζάχαρη της EBZ είναι ανώτερης ποιότητας και την χρειαζόμαστε για τους πελάτες μας.

Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την επίτευξη μίας λύσης με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Σερβία, ώστε να εξασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον της τοπικής παραγωγής ζάχαρης», καταλήγει ο CEO της Innovation Brain.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 13:33