Ελληνικός Χρυσός: Νέα επιβράβευση της εταιρικής υπευθυνότητας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 10:25
Ελληνικός Χρυσός: Νέα επιβράβευση της εταιρικής υπευθυνότητας
Ακόμα μία επιβράβευση της εταιρικής υπευθυνότητάς της Ελληνικός Χρυσός στους τομείς του περιβάλλοντος και της οικονομικής συνεισφοράς στην Χαλκιδική.

Τρεις νέες διακρίσεις στα φετινά Responsible Business Awards, επισφραγίζουν για ακόμα μία φορά την μακροχρόνια στρατηγική της «Ελληνικός Χρυσός» στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και την υπεύθυνη και έμπρακτη προσήλωσή της στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Στη φετινή εκδήλωση των Responsible Business Awards 2018, παρουσία 70 κορυφαίων εκπροσώπων του ελληνικού επιχειρείν, η «Ελληνικός Χρυσός» διακρίθηκε για την συνεισφορά της, στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του αθλητισμού.

Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός κ. Δημητριάδη Δημήτρη:

«Συνεχίζοντας μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε αυτήν την επένδυση είναι και το «κλειδί» στο όραμά μας. Να καταστήσουμε ξανά την Ελλάδα μια από τις σημαντικότερες παραγωγούς χαλκού και χρυσού, δημιουργώντας την παραγωγική δυναμική που μέσω της τεχνογνωσίας, της υιοθέτησης των βέλτιστων διαθέσιμων πρακτικών, των υψηλότερων διεθνών προδιαγραφών, και της έμπρακτης οικονομικής και κοινωνικής συνεισφοράς, θα δώσει στην χώρα την προοπτική που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κρίση»

Δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Δημητριάδη, η Ελληνικός Χρυσός, τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις:

-Gold Award, για το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός, ένα από τα πιο πρωτοποριακά συστήματα παρακολούθησης περιβάλλοντος στην Ευρώπη, και το πιο εκτεταμένο σε εθνικό επίπεδο

-Bronze Award, για την στήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και την στήριξη της «χρυσής» συμμετοχής της στην Παραολυμπιάδα του Ρίο

-Silver Award, για την κοινωνική συνεισφορά και την πραγματική ανάπτυξη στην ΒΑ Χαλκιδική που αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα πραγματικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης αλλά και δείγμα γραφής της παράλληλης με την μεταλλευτική, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης Ελληνικός Χρυσός:

Με 320 σημεία περιβαλλοντικού ελέγχου, κόστος εξοπλισμού άνω των 4 εκ. ευρώ, και ετήσιο κόστος λειτουργίας των σταθμών παρακολούθησης άνω των 2 εκ. ευρώ, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός, αποτελεί ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων, εντός και εκτός των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθείται και καταγράφεται δημόσια η ποιότητα:

των εδαφών
των νερών
της ατμόσφαιρας

Και ελέγχονται πλήρως:

Οι θόρυβοι

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των μετρήσεων παρουσιάζονται σε πίνακες και διαγράμματα και υποβάλλονται σε τριμηνιαία και ετήσια βάση στην πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές, ενώ όλα τα περιβαλλοντικά στοιχεία, που λαμβάνονται από ένα πυκνό δίκτυο οργάνων μέτρησης και σημείων δειγματοληψίας σε έδαφος, νερό και αέρα είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω του Διαδικτύου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 10:25