Η ‘Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ, θυγατρική της Ελλάκτωρ, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση από την ΑΒΑΞ μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ, που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Ελλάκτωρ και προσθέτει ότι «τηρώντας τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις και προς προστασία του επενδυτικού κοινού, διαβεβαιώνει ότι με την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, η ΑΒΑΞ με ανακοίνωσή της το Χρηματιστήριο Αθηνών διευκρινίζει ότι «όπως έχει ήδη αναφερθεί στις εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου για το 2021 και το α’ εξάμηνο του 2022, ο όμιλος ΑΒΑΞ έχει λάβει την απόφαση να απο-επενδύσει από ορισμένες συμμετοχές, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συμμετοχών του σε έργα παραχώρησης».

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΒΑΞ «διερεύνησε το επενδυτικό ενδιαφέρον για εκχώρηση του ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ), έχοντας καταλήξει σε επί της αρχής συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών για την μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της.

Η επί της αρχής αυτής συμφωνία εξαρτάται από όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν την καθιστούν οριστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν και εφόσον οι όροι αυτοί συντρέξουν και οι προϋποθέσεις και αιρέσεις πληρωθούν, η Εταιρεία θα προβεί, όπως πάντα, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης