Έφοδο στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών πραγματοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις χρεώσεις στις συναλλαγές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έκανε αιφνίδια εμφάνιση στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς και τους ζήτησε να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε. Εν συνεχεία άρχισαν να ερευνούν τα γραφεία τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των τραπεζών αποσκοπεί στον έλεγχο για την ύπαρξη στοιχείων (πχ. ανταλλαγή mail) που να αποδεικνύουν την ύπαρξη συνεννόησης μεταξύ των τραπεζών για εναρμονισμένες πρακτικές στις χρεώσεις που επιβάλλονται στις τραπεζικές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι αιχμές για εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ των τραπεζών είχε απευθύνει προς τους τραπεζίτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 11ου Risk and Compliance Forum που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα.

Τότε ο υπουργός Ανάπτυξης είχε καλέσει τις τράπεζες να έχουν ευήκοα ώτα στην κοινωνία και είχε πει χαρακτηριστικά ότι θα διερευνηθεί εάν ισχύουν φήμες περί συνεννόησης των τραπεζών για την επιβολή ενιαίων χρεώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την παρέμβαση του υπουργού ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου και ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των τραπεζών για τη μείωση συγκεκριμένων χρεώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης