Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε ότι η συμφωνία διάσωσής της, με στόχο να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, ίσως να μην πάρει την έγκριση των μετόχων της εταιρείας.

Το πακέτο σταθεροποίησης των 9 δισ. ευρώ, το οποίο θα καταστήσει τη γερμανική κυβέρνηση τον μεγαλύτερο μέτοχο της Lufthansa, θα τεθεί προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της αεροπορικής εταιρείας, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική εταιρεία υπογράμμισε πως περιμένει η συμμετοχή να διαμορφωθεί χαμηλότερα του 50%, ενώ απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων για την έγκριση του πακέτου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες δηλώσεις του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, Heinz-Hermann Thiele, το δ.σ. εκτιμά ότι είναι πιθανό το πακέτο σταθεροποίησης να μη λάβει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που θα απαιτηθεί σε αυτή την περίπτωση» σημείωσε η Lufthansa.

Ο Thiele δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Alklgemeine Zeitung ότι έχει αυξήσει τη συμμετοχή του στη Lufthansa στο 15% από το 10%, ενώ εμφανίστηκε επικριτικός για τους όρους της συμφωνίας διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης