Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ετήσια κέρδη για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, μετά από την κατακόρυφη συρρίκνωση των ζημιών στο δ΄ τρίμηνο.

Τα κέρδη προ δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 341 εκατ. ευρώ το 2018σε σχέση με τις ζημιές του προηγουμένου έτους, ύψους 735 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Deutsche Bank συρρίκνωσε σημαντικά τις ζημιές προ δικαιωμάτων μειοψηφίας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, στα 409 εκατ. ευρώ.

Στο προηγούμενο έτος οι ζημιές είχαν διαμορφωθεί στα 2,43 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, όταν είχε αναλάβει έκτακτες χρεώσεις 1,4 δισ. ευρώ που αφορούσε την φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια κέρδη προ δικαιωμάτων μειοψηφίας 432 εκατ. ευρώ και ζημιές τριμήνου 268 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθαρές ζημιές που αναλογούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα 425 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.

Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν 2% στο τρίμηνο, και διαμορφώθηκαν  στα 5,58 δισ. ευρώ, τα έσοδα στις βασικές δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας υποχώρησαν 5%.

Η γερμανική τράπεζα πέτυχε τον στόχο για το 2018 αναφορικά με το κόστος, και υποβάθμισε τον στόχο για το 2019. Τώρα αναμένει προσαρμοσμένο κόστος ύψους 21,8 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 22 δισ. ευρώ.

«Η επιστροφή μας στην κερδοφορία αποδεικνύει ότι η Deutsche Bank είναι σε σωστό δρόμο», ανέφερε ο CEO, Christian Sewing.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2019 σκοπεύει όχι μόνο να εξοικονομήσει κόστος αλλά και να προχωρήσει σε στοχευμένες επενδύσεις στην ανάπτυξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης