Ο Τζον Τέιν, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch, αναμένεται να ενταχθεί στο εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank τον Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση των σχεδίων της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου, Τζον Κράιαν, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της τράπεζας από τα μέσα του 2015 με στόχο να την βγάλει από τα σκάνδαλα και άλλα προβλήματα και να την επαναφέρει σε κερδοφορία. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη εάν ο Τέιν προορίζεται για διάδοχός του ή για άλλη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν οι πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, Πολ Αχλάιτνερ, είναι απογοητευμένος με τις επιδόσεις του Κράιαν, ενώ διαφωνεί με τη στρατηγική του.

Ο ίδιος ο Κράιαν θέλησε να απαντήσει στη φημολογία με επιστολή του προς το προσωπικό της Deutsche Bank, στην οποία επισημαίνει ότι παραμένει «απολύτως αφοσιωμένος» στο να υπηρετεί την τράπεζα και θα συνεχίσει κανονικά τη δουλειά του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Deutsche Bank έχει επίσης προσεγγίσει τους επικεφαλής της Standard Chartered, Μπιλ Γούιντερς και Unicredit, Ζαν Πιέρ Μουστιέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης