Τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία από την Ασία “καίνε” τον οικονομικό διευθυντή της θυγατρικής της Folli Follie στο Χόνκ Κόνγκ αλλά και τον ορκωτό λογιστή που τα υπέγραψε. Μετά από σχετικό αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση αυτή, διατάχθηκε ήδη από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, των θυρίδων και όλων των χρηματοπιστωτικών προϊόντων (μετοχές, ομόλογα κλπ) τόσο του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τις καταστάσεις όσο και του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας στο Χόνκ Κονγκ.

Το σχετικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου απεστάλη στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για το “πάγωμα” των λογαριασμών των δύο εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Folli Follie.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος είναι ορκωτός λογιστής της Ecovis που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017 και ο δεύτερος CFO της FF Sourcing Group, της θυγατρικής του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ που ενσωμάτωνε τις ασιατικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύσμευση ζητήθηκε γιατί, όπως αναφερει το βούλευμα, ο οικονομικός διευθυντής έστελνε «παραποιημένα οικονομικά στοιχεία από την Ασία» και ο ορκωτός λογιστής «τα ενέκρινε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης