Η Delta Air Lines ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη τριμήνου χάρη στην υψηλή ταξιδιωτική ζήτηση στη διάρκεια των γιορτών, αλλά προειδοποίησε για ζημιές στο τρέχον τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο, εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλεί η Όμικρον.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας για το δ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 22 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 14 σεντς ανά μετοχή, για δεύτερο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Delta ανακοίνωσε ότι η παραλλαγή Όμικρον πιθανότατα θα καθυστερήσει την ανάκαμψη στην ταξιδιωτική κίνηση κατά 60 ημέρες, αλλά αναμένει η ανάκαμψη να ξεκινήσει εκ νέου τον Φεβρουάριο για την Ημέρα του Προέδρου.

«Παρά τις εκτιμήσεις για ζημιές στο τρίμηνο του Μαρτίου, παραμένουμε σε θέση να δημιουργήσουμε υγιή κέρδη στα τρίμηνα Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, που καταλήγουν σε σημαντικά κέρδη το 2022», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της Delta, Dan Janki.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ed Bastian δήλωσε πως η εταιρεία ήταν «σίγουρη για μια ισχυρή ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο με σημαντικά αυξημένη ζήτηση για ταξίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης