Η καθιέρωση το 2018 μηνιαίων λογαριασμών ρεύματος και βεβαίως η κατάργηση του «έναντι» θα είναι το όφελος για τους καταναλωτές, που πληρώνουν με ebill το ρεύμα. Στόχος είναι από 800 χιλιάδες να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια μέσα στο επόμενο έτος.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο 22ο εθνικό συνέδριο ενέργεια και ανάπτυξη που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις διαπραγματεύσεις για τους λιγνίτες τόνισε ότι σε 1 χρόνο η ΔΕΗ θα έχει διαφορετική εικόνα και θα υπάρχουν και άλλοι ισχυροί παίκτες. «Αντιμετωπίζουμε την αποεπένδυση ως ευκαιρία, είναι κρίσιμο για εμάς να εισπράξουμε ένα εύλογο τίμημα για να επικεντρωθούμε σε άλλες επενδύσεις όπως οι ΑΠΕ», είπε.

Είχαμε διαφορετική άποψη και πιστεύαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με συμπράξεις όμως και η αποεπένδυση θα φέρει επενδύσεις στη Φλώρινα για τη νέα μονάδα ύψους 800-900 εκατ. ενώ θα ανοίξουν 600 θέσεις εργασίας στα ορυχεία Βεύης και Κλειδιού, πρόσθεσε.

Τέλος για το δίκτυο διανομής προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών. Όπως είπε πρόσφατα βρέθηκε στην Κορέα όπου υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Kepco για το έξυπνο νησί.
Μέσα σε λίγα χρόνια στην Κορέα εγκαταστάθηκαν 22 εκ μετρητές με κόστος 1,3 δισ. ευρώ, είπε χαρακτηριστικά ο κ Παναγιωτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης