Αύξηση 4,7% στα επαναλαμβανόμενα EBITDA κατέγραψε η ΔΕΗ για το α’ εξάμηνο του έτους, στα 429,3 εκατ. ευρώ από 471,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021, ενώ ο κύκλος εργασιών εμφάνισε άλμα 99% στα 4,4 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως σημειώνει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, παρά τη μεγάλη αύξηση των λειτουργικών δαπανών και κυρίως των δαπανών για αγορές ενέργειας και για φυσικό αέριο, η οποία ουσιαστικά οφείλεται στις εξαιρετικά αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου που ωθούν ανοδικά και τις τιμές στη χονδρεμπορική αγορά, η λειτουργική κερδοφορία του ομίλου επέδειξε ανθεκτικότητα με τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε επαναλαμβανόμενη βάση να διαμορφώνονται σε 429,3 εκατ. το α εξάμηνο του 2022 παρουσιάζοντας μείωση 42,1 εκατ. -8,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με το αντίστοιχο περιθώριο να διαμορφώνεται σε 9,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίπεδο των επιμέρους δραστηριοτήτων, αναφέρει η ΔΕΗ, “η λειτουργική απόδοση της Εμπορίας επηρεάστηκε αρνητικά από τους προαναφερθέντες λόγους και τις συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή η αρνητική επίπτωση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την βελτίωση του περιθωρίου κέρδρους της Παραγωγής, το οποίο συνέβαλε έτσι ώστε η ΔΕΗ να παραμείνει πιστή στην στήριξη των πελατών της.  

Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,9 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 13,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα μετά από φόρυς διαμορφώθηκαν σε ζημιές 11,1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 26,9 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2021.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης