Η Daimler ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε τουλάχιστον 10.000 περικοπές προσωπικού κατά τα επόμενα τρία χρόνια μετά την επίτευξη συμφωνίας, αναφορικά με τα σχέδιά της, με εργατικά συνδικάτα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αυτό σηματοδοτεί την τρίτη ανακοίνωση σχετικά με τις περικοπές κόστους αυτή την εβδομάδα από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες επενδύσεις σε νεότερες τεχνολογίες ενώ πέφτει και η ζήτηση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά τους, η οποία βρίσκεται σε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται σε περίοδο του μεγαλύτερου μετασχηματισμού της ιστορίας της», ανακοίνωσε η Daimler.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διοίκηση έχει συνάψει συμφωνία με το εργατικό δυναμικό για μια σειρά μέτρων για τη μείωση του κόστους και της απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της μερικής συνταξιοδότησης και ενός προγράμματος αποχώρησης που θα προσφερθεί στη Γερμανία.
Η εταιρεία μειώνει επίσης το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας.

Η Daimler ανακοίνωσε αρχικά σχέδια αύξησης της ανταγωνιστικότητας το Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένου της περικοπής κόστους προσωπικού κατά περίπου 1,4 δισ. ευρώ (1,54 δισ. δολ.) μέχρι το τέλος του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης