Η Carrefour σχεδιάζει να περικόψει 1.229 θέσεις εργασίας, καθώς επιχειρεί να συρρικνώσει τα μεγάλα της υπερ-καταστήματα στη Γαλλία, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την τόνωση των πωλήσεων και των κερδών στη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Ευρώπης, ανέφερε το σωματείο των εργαζομένων Force Ouvriere στο Reuters.

Το σχέδιο, το οποίο συζητείται με τα σωματεία FO, CFDT, CFE-CGC, περιλαμβάνει αποχωρήσεις μέσω μιας συλλογικής συμφωνίας, τόνισε ο εκπρόσωπος του FO, Michel Enguelz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Carrefour νωρίτερα είχε επιβεβαιώσει στο Reuters ότι είναι σε συνομιλίες για μια συμφωνία συλλογικής σύμβασης, αλλά η εταιρεία δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας.

Οι πιθανές περικοπές θα προκύψουν από την αφαίρεση των καταστημάτων κοσμημάτων στα υπερ-καταστήματα, τις περικοπές διευθυντικών στελεχών και από την αυτοματοποίηση των πρατηρίων καυσίμων.

Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία αναβάθμισε τον στόχο της για εξοικονόμηση κόστους στα 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 από τα 2 δισ. ευρώ προηγουμένως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης