Η βρετανική Burberry προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις στις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου θα υποχωρήσουν κατά 70%-80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς ο κορωνοϊός προκάλεσε κλείσιμο καταστημάτων και εξάλειψη της ζήτησης για πολυτελή προϊόντα.

Η Burberry δήλωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής στις τελευταίες εβδομάδες της χρήσης μέχρι τις 28 Μαρτίου θα είναι χαμηλότερες 70%-80% και ως αποτέλεσμα αναμένει οι συνολικές πωλήσεις δ΄ τριμήνου να είναι 30% χαμηλότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόβλεψη για τον Μάρτιο έδειξε ότι η επίδραση του κορωνοϊού εντείνεται, με τις πωλήσεις να μειώνονται περαιτέρω από το επίπεδο του 40%-50%, που βρίσκεται τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Η εταιρεία δεν έδωσε εκτιμήσεις για τα κέρδη, αλλά δήλωσε πως παραμένει αισιόδοξη για τη στρατηγική της και ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη ανάκαμψη της ζήτησης.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «εφαρμόζουμε δράσεις άμβλυνσης για να περιοριστεί το κόστος και να προστατεύσουμε την οικονομική μας θέση, συμπεριλαμβάνοντας την επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων, τον περιορισμό των ταξιδιών και τη μείωση των διακριτικών δαπανών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης