Αύξησε το μέρισμα που διανέμει και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στις αναπτυσσόμενες πετρελαϊκές δραστηριότητες και δραστηριότητες αερίου, την τελευταία ημέρα παραμονής του CEO, Bob Dudley, στην εταιρεία.

Η αύξηση του μερίσματος έρχεται καθώς η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 26% στα κέρδη δ΄ τριμήνου, τα οποία ωστόσο ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η BP έχει καλές επιδόσεις, με ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες, συνεχή στρατηγική πρόοδο και ισχυρή δημιουργία ρευστού. Όλα αυτά υποστηρίζουν τη δέσμευσή μας για αύξηση των επιστροφών στους μετόχους μας μακροπρόθεσμα» αναφέρει ο Dudley σε ανακοίνωση μία ημέρα προτού αναλάβει ο διάδοχός του Bernard Looney.

Οι ταμειακές ροές αυξήθηκαν περισσότερο από 10% το 2019 στα 25,8 δισ. δολάρια παρά τις χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, ως αποτέλεσμα μιας υψηλότερης παραγωγής, ιδιαίτερα στον αμερικανικό σχιστόλιθο, μετά από την εξαγορά της BHP.

Η BP αύξησε το μέρισμά της κατά 2,4% στα 10,5 σεντς ανά μετοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανακοίνωσε ακόμα ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,57 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για τα 2,1 δισ. δολάρια, αλλά χαμηλότερα από τα 3,5 δισ. δολάρια πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης