Η Barclays PLC ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα προ φόρων κέρδη του β΄ τριμήνου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς και τα προ πανδημίας επίπεδα, και δήλωσε ότι στοχεύει να ξεκινήσει άλλο ένα πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών μετά από την επανέναρξη των μερισμάτων.

Η βρετανική τράπεζα εμφάνισε προ φόρων κέρδη 2,58 δισ. στερλίνων (3,58 δισ. δολάρια), υψηλότερα από τα 359 εκατ. στερλίνες πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προ φόρων κέρδη για το β΄ τρίμηνο του 2019 διαμορφώθηκαν στα 1,53 δισ. στερλίνες.

Τα προ φόρων κέρδη αναμενόταν στα 1,70 δισ. στερλίνες. Η Barclays επωφελήθηκε από την απελευθέρωση των πιστωτικών απομειώσεων 797 εκατ. στερλίνες μετά από τις χρεώσεις 55 εκατ. στερλινών στο προηγούμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν στα 5,42 δισ. στερλίνες σε σχέση με τα 5,34 δισ. στερλίνες πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο β΄ τρίμηνο του 2019 το ποσό είχε διαμορφωθεί στα 5,54 δισ. στερλίνες. Το δ.σ. έχει ανακοινώσει μέρισμα 2 πενών ανά μετοχή, μεγαλύτερο από το αναμενόμενο 1,8 πένες ανά μετοχή, μετά από την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλία να απομακρύνει τους περιορισμούς για περιορισμένη διανομή μερισμάτων.

Η Barclays ανακοίνωσε ακόμα ότι σκοπεύει να ξεκινήσει μια περαιτέρω αγορά ίδιων μετοχών μέχρι 500 εκατ. στερλίνες, αφού ολοκλήρωσε την τελευταία αγορά ιδίων μετοχών ύψους 700 εκατ. τον Απρίλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης