Πτώση άνω του 12% καταγράφει η μετοχή της Aston Martin, καθώς η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας ότι τα κέρδη της για το έτος θα μειωθούν σχεδόν κατά το ήμισυ λόγω των δύσκολων συνθηκών που συνεχίστηκαν μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η σημερινή προειδοποίηση είναι η τελευταία από τη βρετανική εταιρεία, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά τρία τέταρτα σε αξία, από την εισαγωγή τους το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τους όγκους χονδρικής και τα περιθώρια κερδοφορίας τον Ιούλιο, και υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τους όγκους ξανά τον Νοέμβριο, επικαλούμενη τις ασθενείς αγορές σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη, ενώ περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση του μοντέλου της Vantage.

Η Aston Martin δήλωσε πως οι δυσμενείς συνθήκες συνεχίστηκαν τον Δεκέμβριο, οδηγώντας σε πτώση 7% τους όγκους χονδρικής για το έτος, με την Ευρώπη να υποαποδίδει των υπόλοιπων αγορών.

Αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA του 2019 θα διαμορφωθούν μεταξύ 130-140 εκατ. στερλινών σε σχέση με τις 247,3 εκατ. στερλίνες πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Palmer, το 2019 ήταν ένα πολύ απογοητευτικό έτος, προσθέτοντας ότι τώρα η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA 12,5%-13,5% το 2019, χαμηλότερα από το 22,6% το 2018.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι αναθεωρεί τον σχεδιασμό της για το 2020, ο οποίος περιλαμβάνει πρόγραμμα μείωσης του κόστους.

Οι πωλήσεις της λιανικής αυξήθηκαν 12% το 2019, κυρίως λόγω μιας σχετικά καλής επίδοσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης