Την υψηλότερη προσφορά έκανε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ισραηλινός όμιλος Fattal Group για τη μίσθωση του ακινήτου επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, που στέγαζε μέχρι το 2010 το Esperia Palace. Το μηνιαίο μίσθωμα κατά τις πληροφορίες ανήλθε κοντά στις 96.000 ευρώ.

Όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr, ο όμιλος της Fattal, μαζί με τη Yasbek Hotel Establishment, λιβανέζικων συμφερόντων, σε συνεργασία με τη Marriott και ο ομίλος Βερούκα (αλυσίδα Βazaar) από κοινού με την Accor ήταν οι τρεις υποψήφιοι που υπέβαλαν φάκελο για την απόκτηση του Esperia Palace.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα άνοιξαν οι προσφορές για τον διαγωνισμό στα γραφεία του ΕΦΚΑ, όπου ανήκει το ακίνητο. Η Yasbek φέρεται να προσέφερε ως μίσθωμα 94,25 χιλ. ευρώ το μήνα και το κοινό σχήμα Βερούκα- Accor τίμημα στα 90 χιλ. ευρώ.

Όπως αναφερόταν στη σχετική προκήρυξη του ΕΦΚΑ για το Esperia, ο ανάδοχος καλείται να προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ και το ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει με προδιαγραφές πεντάστερης μονάδας.

Οι προσφορές ήταν κλειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος εκμίσθωσης του ακινήτου καθορίζεται σε 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη με συμφωνία των δύο μερών. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για τη διεξαγωγή της πλειοδοσίας του διαγωνισμού θα είναι 54 χιλ. ευρώ, που περιλαμβάνει το σύνολο του ακινήτου και τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης