Απάντηση της Change4Ellaktor στον Λ. Μπόμπολα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, 15:19
Απάντηση της Change4Ellaktor στον Λ. Μπόμπολα
Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα στο Bloomberg, όπου εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου εντός ενός έτους, προχώρησε η εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR.

Ειδικότερα, η γραπτή δήλωση - ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά από χρόνια που απέρριπτε τις προτάσεις μας για επαγγελματικό Μάνατζμεντ και μία σειρά μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και τη λειτουργία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κι αφού έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει την κορυφαία διαδικασία λογοδοσίας μίας εισηγμένης εταιρείας – τη Γενική Συνέλευση – ως "πραξικόπημα", ο κ. Μπόμπολας συνειδητοποίησε τελικώς την ανάγκη να αποκτήσει ο Όμιλος ικανή Διοίκηση.

Από την ανακοίνωσή μας της 13ης Ιουνίου, μέρα με την ημέρα κατέληξε να οικειοποιείται κάθε μία από τις προτάσεις μας για εταιρική διακυβέρνηση, οργανωτική αναδιάρθρωση, ένα νέο και ικανό Δ.Σ. και σήμερα την ανάγκη για επαγγελματικό Μάνατζμεντ. Μακάρι να είχε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πριν τις 13 Ιουνίου και να είχε βάλει το συμφέρον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάνω τις προσωπικές του επιδιώξεις.

Με λιγότερες από 10 ημέρες να απομένουν μέχρι τη Γενική Συνέλευση, για ακόμα μία φορά αυτή η κίνηση είναι πολύ μικρή και πολύ καθυστερημένη. Οι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αν και ο κ. Μπόμπολας εκφράζει σήμερα την πρόθεσή του να παραιτηθεί, έχει δεσμευτεί και στο παρελθόν για πράγματα που ποτέ δεν υλοποίησε. Επιπλέον, η σημερινή δήλωση δεν παρέχει καμία λεπτομέρεια ως προς τη διαδικασία αναζήτησης Διευθύνοντος Συμβούλου, αφήνοντας τους μετόχους εκτεθειμένους στον κίνδυνο η θέση αυτή να καλυφθεί και πάλι από φίλους και συγγενείς του κ. Μπόμπολα.

Ο μόνος τρόπος ώστε οι μέτοχοι να εξασφαλίσουν άμεση και δέουσα διάδοχη κατάσταση είναι μέσω της ψήφου τους υπέρ της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, 15:19