H Commerzbank μπορεί να αναθεωρήσει τη στρατηγική της, ενώ παραμένει ανοιχτή σε συγχώνευση μετά και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την ανταγωνίστριά της Deutsche Bank, ανάφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Μιλώντας στους μετόχους, ο Martin Zielke είπε πως οι διαπραγματεύσεις με την Deutsche “έδειξαν ότι ίσως πρέπει πιθανότατα να βελτιώσουμε τη στρατηγική μας”. “Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα για αυτό το φθινόπωρο”, είπε ο Zielke στην ετήσια συνέλευση των μετόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα φέτος, ο Zielke ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την Deutsche Bank. Αλλά αυτές κατέρρευσαν μετά από έξι εβδομάδες, με τις τράπεζες να επικαλούνται τους κινδύνους της συμφωνίας, τα κόστη αναδιάρθρωσης και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις μεταξύ των λόγων που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Με την Deutsche να έχει βγει από το πλάνο, τόσο η ιταλική UniCredit όσο και η ολλανδική ING Groep εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την Commerzbank, τη δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γερμανίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ο Zielke είπε πως η τράπεζα είναι ανοιχτή στο να μεγεθυνθεί μη οργανικά, που σημαίνει μέσω συγχώνευσης ή εξαγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης